» Ewoud Sanders, taalhistoricus en columnist voor o.a. NRC Handelsblad, De Staatscourant en Automatisering Gids

NRC Handelsblad .

Ewoud Sanders werd wegens het gebruik van internet voor zijn taalkundige werk al bij het opzetten van de E− knip in het jaar 2000 gevraagd de service te gebruiken zoals het hem uitkwam. Zijn proeven hebben er voor gezorgd dat E−knip als enige knipseldienst practisch niet meer let op het aantal trefwoorden waarop wordt gezocht door de abonnees.

"Internet is inmiddels zó groot en het groeit zó snel, dat het onmogelijk is geworden om zelf de onderwerpen die je interesseren bij te houden. Dat kan wel met een elektronische knipseldienst als E−knip. Of je nu op je eigen naam of dat van je bedrijf laat zoeken ('wat schrijven ze over mij?'), of − zoals ik − op het voorkomen van bepaalde woorden of uitdrukkingen, het kan allemaal en je krijgt het keurig en overzichtelijk aangeleverd. Ik ben ontzettend blij dat E−knip bestaat, het is een prachtig en nuttig instrument."


» Robert Jan Pabon, manager van P & B Communicatie

P en B Communicatie .

P&B Communicatie is een full−service communicatieadviesbureau. Of het nu gaat om het opzetten van het PR−beleid, het schrijven van een persbericht, het verzorgen van een communicatietraining, het ontwerpen van een website of het maken van een brochure. Met een hecht, creatief team zorgt P&B Communicatie steeds weer voor hoogwaardig communicatie−oplossingen. Dat blijkt ook uit de jarenlange relatie die P&B Communicatie heeft met het merendeel van zijn klanten: zo'n 75% van de bureau−omzet komt van klanten waarmee al meer dan tien jaar wordt gewerkt! Daaronder bedrijven zoals SAP, Autodesk, Atos Origin, Oracle, Heijmans, en Zwitserleven.

"Met knipsels van e−Knip zijn wij snel op de hoogte van de meest actuele publicaties over onze klanten op Internet. Deze knipsels geven samen met de knipsels in de gedrukte media een compleet beeld van de publicaties over onze klanten. En dat is belangrijk, want publicaties zijn zowel het resultaat van − als de input voor − onze activiteiten."


» Marije Verdouw en Piet van Reeuwijk, partners communicatie adviesbureau PublieksWerk

Publiekswerk .

PublieksWerk verbetert de communicatie van bedrijven en organisaties die helder op het netvlies van hun doelgroep willen staan. PublieksWerk kijkt 'van buiten naar binnen' en werpt een frisse blik op de zaak.

"Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om dit ooit nog in eigen huis te doen! Het is ook handig dat je op ieder moment zelf de zoekcriteria en filtering kunt aanpassen."


» Friso Noordhoek van vakblad Afval! en van website AfvalOnline

AfvalOnline .

AfvalOnline heeft een handig redactiegedeelte dat via XML automatisch wordt gevoed door E−knip. De vakredactie verwerkt vanaf elke locatie met Internet zonder kennis van webtechnische zaken de E−knipsels en nieuws uit anderen bronnen efficiënt tot een knipselkrant en de grootste en actueelste nieuwssite over afval in Nederland.

"Het verbaast mensen hoeveel nieuws over afval en recycling dagelijks in Nederland én Europa verschijnt. Onmisbaar voor de dagelijkse praktijk van bedrijven en overheden. Voor de redactie van AfvalOnline een hele klus om die informatie te vinden maar sinds E−knip gaat dat een stuk eenvoudiger en completer. Bovendien geeft E−knip een aardige monitor van de publieke opinie."


» Sonja van der Eyk , PR coördinator Robert Half Finance & Accounting

Robert Half, Finance and Accounting .

Robert Half Finance & Accounting is actief in de werving en selectie van financieel personeel en heeft meer dan 325 vestigingen in Australië, Canada, Europa, Nieuw−Zeeland en Noord−Amerika. Het is voor de bedrijfsvoering van essentieel belang om op de hoogte te blijven van alles wat over het bedrijf, de concurrenten en de markt wordt gezegd. Daar wordt, indien nodig, het beleid actief op aangepast.

"Zelf goed meezoeken in de eerste periode, en aanpassen van de zoektaken, voorkomt dat je E−knipsels mist. Groot voordeel van E−knip is dat ze zeer open voor commentaar staan en als het moet tot diep in de nacht zoeken naar een oplossing. Fijn om er niet alleen voor te staan!"


» Wessel Zweers, beheerder De Tweevoeter, freelance webredacteur en docent

De Tweevoeter .

De Tweevoeter is een webportaal en nieuwsbrief over natuur, landschap en wandelen, en biedt naast praktische informatie ook dagelijks nieuws uit kranten en andere bronnen.

"Ik gebruik E−knip om uiteenlopende onderwerpen bij te houden, zoals privacy, webdesign, boeddhisme en wandelen. Ook voor mijn boek Internet & Privacy heb ik E−knip goed kunnen gebruiken. Voor De Tweevoeter bewijst de dienst nog de meeste waarde. Natuur en recreatie spelen namelijk zowel op landelijk als regionaal niveau een rol. Honderden organisaties hebben interessant nieuws. Het is ondoenlijk om alle regionale nieuwsbronnen en organisaties dagelijks langs te lopen. Daarvoor is een goede knipseldienst onmisbaar. Via E−knip heb ik bronnen ontdekt waarvan ik het bestaan zelfs nooit had vermoed. Ook erg handig is dat de voor jou gemaakte e−kopieën voor je worden bewaard. Als een krantensite een bericht alweer heeft verwijderd, kun je 'm via je eigen e−kopie bij E−knip nog helemaal nalezen."


» Dirk van der Meulen, beheerder Vaart! binnenvaartwebsite, eindredacteur VAART!Webnieuws mailinglist,

Vaart .

De VAART!Webnieuws mailinglist, met 1200 grotendeels varende lezers, is al jaren gebaseerd op wat het web aan nieuws voor de binnevaartsector te bieden heeft. De professionele éénmans−redactie surft dagelijks in een paar uur langs een groot aantal binnen− en buitenlandse bron−sites. De E−knipsels, door E−knip gevonden met behulp van een door Dirk zelf on−line onderhouden uitgebreide selectie trefwoorden, zijn daarbij dagelijkse kost.

"Ik bewaar de E−knip mailtjes voor het laatst en dagelijks zijn er weer E−knipsels die kort en goed verwijzen naar soms uiterst relevant nieuws dat ik zonder E−knip nooit zou hebben gevonden. E−knip is voor mij de finishing touch aan het online nieuws."


» Gervaise Coebergh, pr−adviseur Coebergh Communicatie & PR te Amsterdam

CCPR

Coebergh Communicatie & PR (CC&PR) is een van de vooraanstaande onafhankelijke communicatie en pr−adviesbureau's in Nederland. E−knip is in 2000 ontstaan uit de behoefte van founding partner Gervaise Coebergh om goed grip te krijgen op de berichtgeving over willekeurige onderwerpen via internet. CC&PR houdt momenteel met ruim 50 verschillende zoektaken nog veel meer trefwoorden in de gaten. Het grote voordeel van het E−knip−systeem is dat er − in tegenstelling tot hoe het er bij de traditionele drukwerk−persknipseldiensten aan toe gaat − geen kosten per knipsel worden berekend en dat op elk gewenst moment een zoektaak eenvoudig gewijzigd kan worden.

Gervaise Coebergh: "De relevantie van berichtgeving via internet −websites, blogs, nieuwsmails of anderszins− neemt alleen maar toe. Meer en meer bepalen deze media wat er op de nieuwsagenda staat. En hoe!"


Gratis vrijblijvend proefabonnement